Защо твърдата вода съсипва дрехите ти?

Трудно е да гледаш как любими дрехи се измиват … буквално.
И още по-тъжно e, когато трябва да изхвърлиш някои, защото вече изобщо не стават за носене!
Твърдата вода, е вода, която съдържа голямо количество разтворени минерали (като калций и магнезий), които могат да увредят не само тъканите, но и ел. уреди от натрупан котлен камък.

4 основни причини защо използването на по-мека вода е добре за дрехите ти:

1. Дрехите остават по-ярки и изглеждат по-добре.Твърдата вода оставя следи в повечето тъкани с течение на времето, придавайки им вид на скучни и износени.

2. Дрехите могат да се перат в студена вода. Когато переш дрехите си в твърда вода, трябва да използваш по-топла вода, за да ги почистиш. Когато переш дрехите в мека вода, спестяваш от излишно подгряне на водата и получаваш добри резултати, като същевременно спестяваш пари!

3. Меката вода има повече сила на измиване от твърдата вода, така че не е необходимо да използваш големи количества препарати, за да постигнеш същите резултати. Може да използваш до 2/3 по-малко почистващи детергенти. Още една икономия на разходи!

4. Дрехите ти издържат по-дълго. Минералните соли в твърдата вода не само правят почистващия препарат по-малко ефективен, но причиняват увреждане на тъканите. Това може да съкрати живота на вашите дрехи с до 30%.

За пълно или частично отстраняване на калциеви и магнезиеви соли от водата, подходящото решение е инсталиране на омекотител за третиране на твърдата вода.

Нека ти помогнем да изглеждаш по-добре! 🙂