Дозиращи помпи

Дозиращи помпи и дозиращи системи с различни приложения при обработка течности за промишлеността и в бита. Помпи за максимална точност и надеждност на необходимото измерване.

Дозиращата помпа е проектирана да инжектира химикал или друго вещество в поток от вода, газ или пара. Осигурява изключително прецизен дебит за максимален контрол. Тези помпи са основната част на интегрирана система за дозиране, предназначена за автоматично впръскване на химикали.

Помпата се използва за добавяне на основи или киселини. Също и за дозиране на натриев хипохлорид за унищожаване на бактерии във водата. Дозиращата помпа изтегля измерено количество течност в своята камера и инжектира химикала по предназначение. Захранва се електрически и има управление, което контролира нейната работа след зададените ѝ параметри. Някои модели включват и по-сложни системи за управление според приложението.

Помпите могат да се управляват в on/off режим при постоянна работа с предварителна настройка, 4-20 mA или чрез импулсен водомер. Управленията позволяват настройки с висока прецизност чрез допълнителни делителни функции. Начина на управление винаги се уточнява при поръчка, за да се предложи най-адекватната конфигурация.

Дозиращи помпи

Има широк спектър от възможни приложения в инсталации  и предимства:
– Обработка и подготовка на питейна вода;
– Обработка на отпадни води;
– Обработка на вода в плувни басейни;
– Приложения в хранително-вкусовата промишленост;
– Приложения във фармацевтичната индустрия;
– В петролната индустрия;
– В охладителни системи (топлообменици и тръби);
– В отоплителни системи;
– В системи за обработка на промишлени води;
– При металообработване и др.

Електромагнитни дозиращи помпи

Дозиращи помпи и дозиращи системи

Електомагнитни – дозиращи помпи, мерителни помпи или т.нар. химични дозатори принадлежат към вида на обемните помпи.

Виж повече

Перисталтични дозиращи помпи

Перисталтичните помпи за транспортиране на повече или по-малко вискозни течности; нехранителни течности (полу-твърди продукти, продукти с абразивни частици и др.).

Виж повече

Диаграгмени помпи

диафрагмена помпа за дозиране

Диафрагмени дозиращи помпи – моторно задвижвани. С широк спектър на приложение, притежават издръжливост на работа(24/7), надеждност, прецизност и качество.

Виж повече

Импулсни водомери за връзка с дозираща помпа

Импулсни водомери за топла вода или студена, водомери за връзка с дозиращата помпа. Корпус от месинг, ракор за холендрова връзка

Виж повече